LJ Dekenwasservice

Reinigen en repareren van paardendekens

Bekijk onze diensten

Dekens wassen

Wij wassen uw deken in een industriele wasmachine op de manier zoals is voorgeschreven.

Na het wassen zal de deken aan de lucht gedroogd worden.


Na het wassen, drogen, eventuele reparatie en/of waterafstotend maken van uw deken verpakken wij deze in een plastic hoes.


Repareren

Indien u dit wenst kan uw deken ook gerepareerd worden, u kunt dit van te voren aan ons doorgeven.

Indien het een grote reparatie is kunnen wij u de kosten voor uitvoering aan u doorbellen.Waterafstotende paardendekens

Waterafstotende paardendekens zijn ideaal om uw paard buiten te kunnen zetten terwijl het regent of sneeuwt. Er is een overvloed aan waterdichte en waterafstotende paardendekens te koop op de markt. Er bestaan echter vele misverstanden over het wassen van waterdichte en waterafstotende paardendekens.


Een korte uitleg hierover:

Wij wassen paardendekens, waaronder ook waterafstotende paardendekens en regendekens.

Het ligt aan de kwaliteit en de huidige conditie van de deken of de deken na de wasbeurt weer waterafstotend gemaakt kan worden.

Als de deken al vaker gewassen is, komt het vooral aan op de kwaliteit van de deken hoe vaak deze nog waterafstotend gemaakt kan worden.

Paardendekens zullen net als winterjassen na verloop van tijd slijten en als ze niet meer waterafstotend zijn, zijn ze gewoon op. Een behandeling is een tijdelijk redmiddel maar na een paar regenbuien zal de deken toch gaan doorlekken.

Ook het waterafstotend maken van zomerdekens en winterdekens die hier standaard niet voor bedoeld zijn is gewoon niet mogelijk.


Indien uw waterdichte paardendeken of waterafstotende paardendeken dus al een beetje doorlekt is het aan te raden deze gewoon te laten wassen en voor andere doelen te gebruiken. 


U kunt dit aan ons doorgeven als u uw paardendeken waterafstotend gemaakt zou willen hebben.